Kosmetisk tatuering ögonbryn

Posted by on apr 4, 2016 in Blogg | 2 comments

Kärt barn har många namn. Kosmetisk tatuering kan även kallas för permanent makeup, microblading, 3D-bryn, stråteknik, pigmentering och Taffy etc.

Hållbarheten är ca 1 till 3 år. Ett återbesök görs 4-8 veckor efter tatueringen är gjord. Ett återbesök ingår inom 4-8 veckor för dig som NYKUND, dvs vid första tatueringstillfället. Vi bokar in detta innan du lämnar salongen. Går det längre tid räknas det som förbrukat och det blir då påfyllning 3 mån, 6 mån etc beroende på hur lång tid det har gått (se prislistan).

För vanliga frågor, klicka här.

3D-bryn, microblading
Microblading är en manuell metod där man ristar in hårstrån för att få ett naturligt utseende. Har du väldigt fet eller grovporig hud rekommenderar vi att du väljer ”puderbryn”.

Puderbryn
Puderbryn passar dig som vill ha mer markanta ögonbryn och de liknar mer en sminkad look, som när du sminkar brynen med en brynskugga. Man tatuerar inte in strån som vid 3D-bryn. Denna variant är att föredra om du har väldigt fet eller grovporig hud.

Ombrebryn
Ombrebryn är precis som puderbryn, men man börjar med en ljusare färg i början av brynet för att gradvis bli mörkare mot slutet. Man kan även tatuera in några 3D-strån i början av brynet om man så önskar.

Kombinerade 3D-bryn och puderbryn
Med denna metod innebär det att vi både tatuerar in 3D-bryn (strån) och skuggar brynen samtidigt. Denna metod gör att brynen ser något fylligare ut och passar dig som inte har så mkt eget hår i brynen.

—————————————————————————————————

Påfyllningar gäller endast ETT besök, vid eventuellt behov av återbesök inom 4-8 veckor bokas ”Extra återbesök”.

Påfyllningar är återbesök av Underbara Händer Sthlms tidigare kunder, har du varit hos en annan salong bokas COVER UP.
OBS! Kom ihåg att vi i detta fall behöver boka in en separat konsultation (kostnadsfri) innan din tatuering utförs. Kontakta mig på info@underbarahandersthlm.se för detta.

Åldersgränsen är 18 år. Jag kräver legitimation på samtliga personer som jag gör kosmetisk tatuering på. Detta gäller oavsett om du är 18 år eller 65 år.

Om du sedan tidigare har någon metall- eller kemikalieallergi krävs ett allergitest innan din behandling. Se information längre ned, under ”Inför ditt besök”. Det är för DIN säkerhet. Kostnaden dras av från den totala summan när vi tatuerar in dina bryn. Bokning av detta görs över telefon eller e-mail.

Rekommendationen är att göra en påfyllning inom ett år (se pris här), max 2 gånger/år.

VIKTIGT!
Kosmetisk tatuering kan ej göras om du har

– Hemophilia (blödarsjuka)
– Onormal sårläkning/ärrbildning (keloid- eller hypertrofisk ärrbildning)
-Immunsjukdomar (HIV, Crohn´s sjukdom, Ulcerös kolit, Artrit etc.)
-Kroniska hudsjukdomar (aktiv Acne, Psoriasis, utslag eller eksem i ansiktet)
-Gravid
-Amning (Färgen sitter ej kvar. Rekommenderas att vänta 3 månader efter att du har slutat amma.)
-Epilepsi
-Botox i pannan, området runt ögonbrynen, den senaste månaden. För din säkerhet gör vi ingen tatuering förrän tidigast 1 månad efter att du har gjort botox.
Läkarintyg krävs för
– Diabetes
-Kemoterapi (6 månader efter att behandlingen avslutats går det bra att göra kosmetisk tatuering utan läkarintyg)
-Hjärtstimulator
-Hjärt- och kärlsjukdomar
-Accutane, Retin-A
-Crohns
-Ulcerös kolit
-Atrit

Ögonbryn, inför ditt besök
-4 dagar innan behandlingen ska du undvika medicin som innehåller aspirin , acetylsalicylsyra och omega 3 (även Chiafrön då det innehåller höga halter av omega 3). Alvedon går bra att ta.
-All typ av kosttillskott/vitaminer ska undvikas 1 vecka innan din bokade tatueringstid.
-Ögonbrynsfärgning, vaxning, plockning måste göras senast 6 dagar innan tatueringen ska utföras.
-Sola inte 24h innan ditt besök.
-Alkoholintag eller starka mediciner skall undvikas 48h innan ditt besök pga högre risk för blödning.
-Undvik allt som innehåller koffein 3h innan din behandling.
-Meddela eventuella sjukdomar före ditt besök så att jag har möjlighet att ta ställning till om behandlingen kan genomföras eller inte.
-Allergitest. Vet du sedan tidigare att du lider av någon metall- eller kemikalieallergi är det extremt viktigt att vi gör testet SENAST en vecka innan din bokade tid. Vi kan även göra det om du känner dig osäker och vill kontrollera detta innan den stora tatueringen.

Återbesök
Ett återbesök kan göras 4-8 veckor efter tatueringen är gjord. Ett återbesök ingår inom 4-8 veckor för dig som NYKUND, dvs vid första tatueringstillfället. Vi bokar in detta innan du lämnar salongen. Går det längre tid räknas det som förbrukat och det blir då påfyllning 3 mån, 6 mån etc beroende på hur lång tid det har gått (se prislistan). Vid återbesöket korrigerar vi de eventuella luckor och bortfall av pigment som kan uppstå under läkningsprocessen. En del stöter bort mkt under läkningen, medan andra inte gör det alls.

Läkning
Hur läkningen ser ut är väldigt individuellt. Har man t ex mkt oljig hud eller blöder mkt kan färgen stötas bort under läkningen. Då kan ytterligare besök krävas (se pris här). Ett återbesök kan tidigast göras efter 4 veckor.
På vissa kan pigmentfärgen ibland läka till gråa nyanser. Linjerna kan även läka tjockare och/eller ge skuggeffekt. Det beror på din kropp, ditt pigment i huden, mediciner, vitaminer, sjukdomar etc. Vi kan därför inte lämna någon garanti på hur slutresultatet ser ut.

Eftervård:
– 7h efter att tatueringen är utförd är det extremt viktigt att du rengör tatueringen. Ha detta i åtanke när du bokar in din tid.
– Huden kan bli irriterad och rodna direkt efter behandlingen. Det lägger sig normalt efter någon timme.
– Tatueringen kan uppfattas som mkt färgstark direkt efter behandlingen, men en del av det pigment som förs in kommer att stötas bort under den första veckan då flagnande hud, som bildats faller av. Först efter total läkning kan man se det slutgiltiga resultatet (ca 3 veckor).
– Pigmenteringsområdet ska hållas fri från make-up, AHA-kräm och färgning av ögonbryn och fransar tills huden läkt.
– Undvik solen helt 30 dagar efter att tatueringen är gjord. Ta alltid med keps/solhatt vår och sommartid för att skydda brynen från solen.
– Använd minst solfaktor 50 på det pigmenterade området under sommarhalvåret och under solsemestern. Under de 6 första månaderna är detta extremt viktigt, men även därefter bör man använda det då sol bleker pigmenten.
– Undvik medicin som innehåller aspirin 2 dagar efter behandlingen.

Du får med dig en utförlig eftervårdsblankett efter tatueringen är utförd som är extremt viktig att du följer.

Eventuella komplikationer
– Svullnad kan hålla i sig 10 minuter-1 dygn, i sällsynta fall några dagar.
– Infektion kan uppstå om du inte följer anvisningarna ovan. Det är mkt viktigt att du följer allt som står.
– Rengöringen är extremt viktig att du följer till punkt och pricka för att undvika att det bildas stora skorpor. Slarvar du med detta kan du räkna med att läkningen inte blir som förväntat.
– PILLA INTE BORT SKORPORNA – Du får med dig färgen och läkningen blir inte som förväntat.
– Mediciner kan påverka läkningen, bortfall av pigment och färgen.

OBS! 24h avbokningsregler gäller i annat fall debiteras du full summa. 

 

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. fatima

  Hej! Jag undrar lite om varför man inte kan göra 3d bryn om man har ulcerös kolit?

  Tack på förhand

  Vänliga hälsningar Fatima

  • Jeanette Stork

   Hej Fatima.

   Vid ulcerös kolit har man en aktiv inflammation i kroppen. Det går bra att göra kosmetisk tatuering vid rådfrågning hos din läkare som även skriver ett läkarintyg för dig där han/hon godkänner att du gör kosmetisk tatuering. Det är för din egen säkerhet som vi vill ha ett godkännande från din läkare. Hoppas att du känner dig nöjd med svaret. Undrar du över något annat är du välkommen att maila till info@underbarahandersthlm.se

   Mvh
   Jeanette

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *