FAQ Kosmetisk Tatuering, Microblading

Posted by on sep 28, 2016 in Blogg, Galleri | 0 comments

Vi använder endast sterila engångspennor för din säkerhet. Vi återanvänder ALDRIG en tatueringspenna utan den kastas direkt efter att din tatuering är utförd.

 

 • Varför ska man välja Microblading?
  Microblading kallas även för Taffy, kosmetisk tatuering, permanent makeup, 3D-bryn, kosmetisk pigmentering, stråteknik etc. Det är en manuell metod där vi ristar in stråna för ett så naturligt utseende som möjligt. Är du trött på att behöva sminka dig dagligen för att ens ha några ögonbryn eller om du endast vill fylla i och justera formen på dina bryn så passar det här dig perfekt.
 • Hur bestäms formen och färgen?
  Vi diskuterar form och färg när du kommer. Med hjälp av mätinstrument ritar vi ut formen och när du känner dig helt nöjd med den påbörjar vi tatueringen.
 • Gör det ont?
  Vi använder bedövning under hela tatueringsförfarandet. Vissa är mer känsliga än andra, men i regel känner man inte något överhuvudtaget.
 • Hur lång tid tar behandlingen?
  Den tar ca 2h.
 • Rakas eller tas de befintliga ögonbrynen bort innan tatuering?
  Det gör vi absolut inte. Det enda som rakas bort är strån utanför tatueringen, OM du önskar det. Annars lämnar vi kvar det.
 • Hur länge håller tatueringen?
  Det är väldigt individuellt. Ca 1-3 år håller det. Man rekommenderar därför en påfyllning 1  gång/år. Vissa kommer inom 6 månader. För priser klicka här. Fyller man inte på tatueringen så försvinner den helt så småningom.
 • Hur ofta kan man göra en påfyllning?
  En gång/år rekommenderas en påfyllning av din tatuering, går det längre tid är det bara bra. Max 2 ggr/år. För varje gång man tatuerar brynen skapas en ärrbildning eftersom vi ristar in strån i din hud, därför är det inte att rekommendera att göra det oftare än 1 gång/år. För varje gång vi går i samma streck och tatuerar så läker stråt bredare, då ser det inte längre ut som 3D-bryn utan liknar mer en blocktatuering. Därför vill vi helst se att strån från tidigare tatuering har bleknat.
 • Måste man alltid komma en andra gång (återbesök) efter att man har gjort kosmetisk tatuering första gången?
  Ja, vid första tillfället du tatuerar dig behövs ett återbesök inom 4-8 veckor. Ett återbesök görs alltid tidigast 4 veckor efter och senast 8 veckor efter att tatueringen är gjord. Huden behöver läka helt innan återbesöket. Det ingår i priset för dig som NYKUND, dvs första gången du tatuerar dina bryn. Missar du tiden så räknas den som förbrukad och du får boka in påfyllning inom 3 månader, 6 månader etc. Det beror på hur lång tid det har gått. Under läkningen kan man tappa allt från 10-90% av pigmentet, men det vanligaste är 30-40%. Det beror på din hud, medicin och blödning. Vissa tappar inget alls, medan andra tappar mer. På återbesöket fyller i de luckor som uppstått samt justerar färg om så önskas. OM det krävs ytterligare återbesök bokar man in ett ”extra återbesök”.
 • Jag är gravid, varför kan jag inte tatuera mig?
  Det är framförallt för dig och ditt barns säkerhet. OM någon infektion uppstår och du behöver äta någon stark medicin som är skadligt för barnet är det inget vi vill riskera. Dessutom har du väldigt mkt hormoner i kroppen. Det gör att färgen inte sitter kvar utan kan släppa helt. Vi rekommenderar att du väntar 3 månader efter förlossningen, dvs om du inte ska amma.
 • Varför rekommenderas inte kosmetisk tatuering förrän 3 månader efter att jag har slutat amma?
  Det är pga alla hormoner i kroppen. Det gör att färgen inte sitter kvar utan kan släppa helt. Därför rekommenderas det inte att göras förrän 3 månader efter att man har slutat amma. När kroppen är i balans igen.
 • Jag har ulcerös kolit, varför krävs det ett läkarintyg för att jag ska få lov att göra kosmetisk tatuering?
  Vid ulcerös kolit har man en aktiv inflammation i kroppen. Det går bra att göra kosmetisk tatuering vid rådfrågning hos din läkare som även skriver ett läkarintyg för dig där han/hon godkänner att du gör kosmetisk tatuering. Det är för din egen säkerhet som vi vill ha ett godkännande från din läkare. 
 • Verktyg och pigment, vad använder ni?
  Vi använder endast godkända färger, märket är Biotic Phosea. Engångspennorna är sterila och kastas efter varje tatueringstillfälle.
 • Jag har nickel- eller någon kemikalieallergi, kan jag tatuera mig?
  Ja, det går jättebra efter att vi har gjort ett allergitest. Våra tatueringspennor och färger innehåller inte något av detta, men för din egen säkerhet gör vi alltid ett allergitest innan den stora tatueringen om du har dessa allergier.
 • Är jag som kund försäkrad hos er?
  Ja, våra kunder är försäkrade via Gefvert.

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *