Blogg

Covid-19

Posted by on dec 4, 2020 in Blogg | 0 comments

Mitt ansvar

Jag har vidtagit åtgärder för att du som kund ska kunna känna dig så säker som möjligt under ditt besök. Du och jag sitter ensamma i behandlingsrummet. Jag desinficerar utrymmet innan och efter varje kund, tvättar händerna före och efter varje behandling. Munskydd och engångshandskar använder jag alltid under hela ditt besök.
Handsprit finns tillgängligt i behandlingsrummet, i entrén och inne på WC:n.

Ditt ansvar

Jag ber dig att komma ensam till din bokade behandling, allt för att minska smittspridningen. När du kommer till salongen får du ett munskydd som du ska använda under hela ditt besök. Du tvättar händerna noggrant med tvål och vatten.
Har du varit utomlands? Vänta med ditt besök till tidigast 14 dagar efter din hemkomst.

Vid sjukdom

Regeln om avbokning senast 24h innan din bokade tid gäller. Om du skulle känna dig sjuk inom 24h innan din behandling får du summan tillgodo om du bokar om den inom rimlig tid. Inom rimlig tid diskuterar vi sinsemellan. Kommer du sjuk till salongen kommer du att bli hemskickad utan behandling och fakturan skickas via e-mail. Detsamma gäller vid ”no show”, att du struntar att boka om din tid.

Om jag själv skulle känna mig dålig, hör jag av mig till dig omgående och kommer att frigöra tider utöver de normala öppettiderna när jag väl är frisk igen. Allt för att kunna erbjuda dig den missade behandlingen på en tid som passar dig. Skulle detta inträffa tar jag självklart inte ut någon extra avgift för att ditt besök eventuellt hamnar efter den tidsramen priserna är satta.

Tillsammans ska vi ta oss igenom det här. Tillsammans är vi starka.

OBS! Välj nagelsalong/nagelterapeut med omsorg!

Posted by on maj 3, 2017 in Blogg | 0 comments

Det här kan inte påpekas för många gånger och efter att jag har haft 2 fall inom kort tid väljer jag att publicerar detta igen. Som konsument förstår man ofta inte vikten av en korrekt utförd nagelbehandling. Dela gärna det här inlägget för att göra folk medvetna om detta!

Du letar efter en billig nagelsalong (finns mängder i olika köpcentrum), tjejen som sitter hemma och inte är utbildad tar t ex endast 350kr för att göra dina naglar. Varför ska ni INTE välja dessa?
• Har du inte en godkänd utbildning så får du inte köpa material från godkända leverantörer. Vi som är godkända nagelterapeuter skyltar oftast med vilket märke vi arbetar med.
• Materialen köps oftast in från eBay, mängder av dessa innehåller MMA/methylmetakrylat (ett olagligt ämne som är extremt giftigt och kan skada dig och dina vänner för livet med svåra allergier)
• De som utför behandlingen har inte den kunskap om diverse nagelsjukdomar etc som avgör om du kan ha material på naglarna eller inte. Jag lovar att vi med rätt kunskap vägrar att sätta material på era naglar om vi ser att något inte står rätt till!
• De överfilar ofta din nagel som gör att du får nagellossning. Har du extrem otur kan naglarna förstöras för all framtid. Förstörs dina naglar undertill är behandlingen inte rätt utförd!
18198638_1491909810854439_1165226983971601053_n
(Bilden är lånad från internet)

FAQ Kosmetisk Tatuering, Microblading

Posted by on sep 28, 2016 in Blogg, Galleri | 0 comments

Vi använder endast sterila engångspennor för din säkerhet. Vi återanvänder ALDRIG en tatueringspenna utan den kastas direkt efter att din tatuering är utförd.

Godkänd verksamhet av miljö och hälsa.

 

 • Varför ska man välja kosmetisk tatuering?
  Är du trött på att behöva sminka dig dagligen för att ens ha några ögonbryn eller om du endast vill fylla i och justera formen på dina bryn så passar det här dig perfekt. Det är en semitatuering, dvs den försvinner helt såsmåningom om du väljer att inte fylla i brynen. En påfyllning rekommenderas 1 gång/år.
 • Hur bestäms formen och färgen?
  Vi diskuterar form och färg när du kommer. Med hjälp av mätinstrument ritar vi ut formen och när du känner dig helt nöjd med den påbörjar vi tatueringen.
 • Vad är skillnaden mellan Microblading (3D-bryn), puderbryn, ombrebryn samt kombobryn?
  3D-bryn, microblading
  Microblading är en manuell metod där man ristar in hårstrån för att få ett naturligt utseende.
  Har du väldigt fet eller grovporig hud redkommenderar vi att du väljer ”puderbryn”.
  Puderbryn
  Puderbryn passar dig som vill ha mer markanta ögonbryn och de liknar mer en sminkad look,
  som när du sminkar brynen med en brynskugga. Man tatuerar inte in strån som vid 3D-bryn.
  Denna variant är att föredra om du har väldigt fet eller grovporig hud.
  Ombrebryn
  Ombrebryn är precis som puderbryn, men man börjar med en ljusare färg i början av brynet för att gradvis bli mörkare mot slutet. Man kan även tatuera in några 3D-strån i början av brynet om man så önskar.
  Kombinerade 3D-bryn och puderbryn
  Med denna metod innebär det att vi både tatuerar in 3D-bryn (strån) och skuggar brynen samtidigt.
  Denna metod gör att brynen ser något fylligare ut och passar dig som inte har så mkt eget hår i brynen.
 • Hur lång tid tar behandlingen?
  Den tar ca 2-3h.
 • Gör det ont?
  Vi använder bedövning under hela tatueringsförfarandet. Vissa är mer känsliga än andra, men i regel känner man inte något överhuvudtaget.
 • Rakas eller tas de befintliga ögonbrynen bort innan tatuering?
  Det gör vi absolut inte. Det enda som rakas bort är strån utanför tatueringen, OM du önskar det. Annars lämnar vi kvar det.
 • Hur länge håller tatueringen?
  Det är väldigt individuellt. Ca 1-3 år håller det. Man rekommenderar därför en påfyllning 1  gång/år. Vissa kommer inom 6 månader. För priser klicka här. Fyller man inte på tatueringen så försvinner den helt så småningom.
 • Hur ofta kan man göra en påfyllning?
  En gång/år rekommenderas en påfyllning av din tatuering, går det längre tid är det bara bra. Max 2 ggr/år. För varje gång man tatuerar brynen skapas en ärrbildning eftersom vi ristar in strån i din hud, därför är det inte att rekommendera att göra det oftare än 1 gång/år. För varje gång vi går i samma streck och tatuerar så läker stråt bredare, då ser det inte längre ut som 3D-bryn utan liknar mer en blocktatuering. Därför vill vi helst se att strån från tidigare tatuering har bleknat.
 • Måste man alltid komma en andra gång (återbesök) efter att man har gjort kosmetisk tatuering första gången?
  Ja, vid första tillfället du tatuerar dig behövs ett återbesök inom 4-8 veckor. Ett återbesök görs alltid tidigast 4 veckor efter och senast 8 veckor efter att tatueringen är gjord. Huden behöver läka helt innan återbesöket. Det ingår i priset för dig som NYKUND, dvs första gången du tatuerar dina bryn. Missar du tiden så räknas den som förbrukad och du får boka in påfyllning inom 3 månader, 6 månader etc. Det beror på hur lång tid det har gått. Under läkningen kan man tappa allt från 10-90% av pigmentet, men det vanligaste är 30-40%. Det beror på din hud, medicin och blödning. Vissa tappar inget alls, medan andra tappar mer. På återbesöket fyller i de luckor som uppstått samt justerar färg om så önskas. OM det krävs ytterligare återbesök bokar man in ett ”extra återbesök”.
 • Jag är gravid, varför kan jag inte tatuera mig?
  Det är framförallt för dig och ditt barns säkerhet. OM någon infektion uppstår och du behöver äta någon stark medicin som är skadligt för barnet är det inget vi vill riskera. Dessutom har du väldigt mkt hormoner i kroppen. Det gör att färgen inte sitter kvar utan kan släppa helt. Vi rekommenderar att du väntar 3 månader efter förlossningen, dvs om du inte ska amma.
 • Varför rekommenderas inte kosmetisk tatuering förrän 3 månader efter att jag har slutat amma?
  Det är pga alla hormoner i kroppen. Det gör att färgen inte sitter kvar utan kan släppa helt. Därför rekommenderas det inte att göras förrän 3 månader efter att man har slutat amma. När kroppen är i balans igen. Du kan välja att göra din tatuering ändå, men risken är stor att du tappar mer pigment än du skulle ha gjort annars.
 • Jag har ulcerös kolit, varför krävs det ett läkarintyg för att jag ska få lov att göra kosmetisk tatuering?
  Vid ulcerös kolit har man en aktiv inflammation i kroppen. Det går bra att göra kosmetisk tatuering vid rådfrågning hos din läkare som även skriver ett läkarintyg för dig där han/hon godkänner att du gör kosmetisk tatuering. Det är för din egen säkerhet som vi vill ha ett godkännande från din läkare. 
 • Verktyg och pigment, vad använder ni?
  Vi använder endast godkända färger, märken vi använder är Biotic Phosea samt I love ink by Tina Davies. Engångspennorna är sterila och kastas efter varje tatueringstillfälle.
 • Jag har nickel- eller någon kemikalieallergi, kan jag tatuera mig?
  Ja, det går jättebra efter att vi har gjort ett allergitest. Våra tatueringspennor och färger innehåller inte något av detta, men för din egen säkerhet gör vi alltid ett allergitest innan den stora tatueringen om du har dessa allergier.
 • Är jag som kund försäkrad hos er?
  Ja, våra kunder är försäkrade via Gefvert.

 

Kosmetisk tatuering ögonbryn

Posted by on apr 4, 2016 in Blogg | 2 comments

Kärt barn har många namn. Kosmetisk tatuering kan även kallas för permanent makeup, microblading, 3D-bryn, stråteknik, pigmentering och Taffy etc.

Hållbarheten är ca 1 till 3 år. Ett återbesök görs 4-8 veckor efter tatueringen är gjord. Ett återbesök ingår inom 4-8 veckor för dig som NYKUND, dvs vid första tatueringstillfället. Vi bokar in detta innan du lämnar salongen. Går det längre tid räknas det som förbrukat och det blir då påfyllning 3 mån, 6 mån etc beroende på hur lång tid det har gått (se prislistan).

För vanliga frågor, klicka här.

3D-bryn, microblading
Microblading är en manuell metod där man ristar in hårstrån för att få ett naturligt utseende. Har du väldigt fet eller grovporig hud rekommenderar vi att du väljer ”puderbryn”.

Puderbryn
Puderbryn passar dig som vill ha mer markanta ögonbryn och de liknar mer en sminkad look, som när du sminkar brynen med en brynskugga. Man tatuerar inte in strån som vid 3D-bryn. Denna variant är att föredra om du har väldigt fet eller grovporig hud.

Ombrebryn
Ombrebryn är precis som puderbryn, men man börjar med en ljusare färg i början av brynet för att gradvis bli mörkare mot slutet. Man kan även tatuera in några 3D-strån i början av brynet om man så önskar.

Kombinerade 3D-bryn och puderbryn
Med denna metod innebär det att vi både tatuerar in 3D-bryn (strån) och skuggar brynen samtidigt. Denna metod gör att brynen ser något fylligare ut och passar dig som inte har så mkt eget hår i brynen.

—————————————————————————————————

Påfyllningar gäller endast ETT besök, vid eventuellt behov av återbesök inom 4-8 veckor bokas ”Extra återbesök”.

Påfyllningar är återbesök av Underbara Händer Sthlms tidigare kunder, har du varit hos en annan salong bokas COVER UP.
OBS! Kom ihåg att vi i detta fall behöver boka in en separat konsultation (kostnadsfri) innan din tatuering utförs. Kontakta mig på info@underbarahandersthlm.se för detta.

Åldersgränsen är 18 år. Jag kräver legitimation på samtliga personer som jag gör kosmetisk tatuering på. Detta gäller oavsett om du är 18 år eller 65 år.

Om du sedan tidigare har någon metall- eller kemikalieallergi krävs ett allergitest innan din behandling. Se information längre ned, under ”Inför ditt besök”. Det är för DIN säkerhet. Kostnaden dras av från den totala summan när vi tatuerar in dina bryn. Bokning av detta görs över telefon eller e-mail.

Rekommendationen är att göra en påfyllning inom ett år (se pris här), max 2 gånger/år.

VIKTIGT!
Kosmetisk tatuering kan ej göras om du har

– Hemophilia (blödarsjuka)
– Onormal sårläkning/ärrbildning (keloid- eller hypertrofisk ärrbildning)
-Immunsjukdomar (HIV, Crohn´s sjukdom, Ulcerös kolit, Artrit etc.)
-Kroniska hudsjukdomar (aktiv Acne, Psoriasis, utslag eller eksem i ansiktet)
-Gravid
-Amning (Färgen sitter ej kvar. Rekommenderas att vänta 3 månader efter att du har slutat amma.)
-Epilepsi
-Botox i pannan, området runt ögonbrynen, den senaste månaden. För din säkerhet gör vi ingen tatuering förrän tidigast 1 månad efter att du har gjort botox.
Läkarintyg krävs för
– Diabetes
-Kemoterapi (6 månader efter att behandlingen avslutats går det bra att göra kosmetisk tatuering utan läkarintyg)
-Hjärtstimulator
-Hjärt- och kärlsjukdomar
-Accutane, Retin-A
-Crohns
-Ulcerös kolit
-Atrit

Ögonbryn, inför ditt besök
-4 dagar innan behandlingen ska du undvika medicin som innehåller aspirin , acetylsalicylsyra och omega 3 (även Chiafrön då det innehåller höga halter av omega 3). Alvedon går bra att ta.
-All typ av kosttillskott/vitaminer ska undvikas 1 vecka innan din bokade tatueringstid.
-Ögonbrynsfärgning, vaxning, plockning måste göras senast 6 dagar innan tatueringen ska utföras.
-Sola inte 24h innan ditt besök.
-Alkoholintag eller starka mediciner skall undvikas 48h innan ditt besök pga högre risk för blödning.
-Undvik allt som innehåller koffein 3h innan din behandling.
-Meddela eventuella sjukdomar före ditt besök så att jag har möjlighet att ta ställning till om behandlingen kan genomföras eller inte.
-Allergitest. Vet du sedan tidigare att du lider av någon metall- eller kemikalieallergi är det extremt viktigt att vi gör testet SENAST en vecka innan din bokade tid. Vi kan även göra det om du känner dig osäker och vill kontrollera detta innan den stora tatueringen.

Återbesök
Ett återbesök kan göras 4-8 veckor efter tatueringen är gjord. Ett återbesök ingår inom 4-8 veckor för dig som NYKUND, dvs vid första tatueringstillfället. Vi bokar in detta innan du lämnar salongen. Går det längre tid räknas det som förbrukat och det blir då påfyllning 3 mån, 6 mån etc beroende på hur lång tid det har gått (se prislistan). Vid återbesöket korrigerar vi de eventuella luckor och bortfall av pigment som kan uppstå under läkningsprocessen. En del stöter bort mkt under läkningen, medan andra inte gör det alls.

Läkning
Hur läkningen ser ut är väldigt individuellt. Har man t ex mkt oljig hud eller blöder mkt kan färgen stötas bort under läkningen. Då kan ytterligare besök krävas (se pris här). Ett återbesök kan tidigast göras efter 4 veckor.
På vissa kan pigmentfärgen ibland läka till gråa nyanser. Linjerna kan även läka tjockare och/eller ge skuggeffekt. Det beror på din kropp, ditt pigment i huden, mediciner, vitaminer, sjukdomar etc. Vi kan därför inte lämna någon garanti på hur slutresultatet ser ut.

Eftervård:
– 7h efter att tatueringen är utförd är det extremt viktigt att du rengör tatueringen. Ha detta i åtanke när du bokar in din tid.
– Huden kan bli irriterad och rodna direkt efter behandlingen. Det lägger sig normalt efter någon timme.
– Tatueringen kan uppfattas som mkt färgstark direkt efter behandlingen, men en del av det pigment som förs in kommer att stötas bort under den första veckan då flagnande hud, som bildats faller av. Först efter total läkning kan man se det slutgiltiga resultatet (ca 3 veckor).
– Pigmenteringsområdet ska hållas fri från make-up, AHA-kräm och färgning av ögonbryn och fransar tills huden läkt.
– Undvik solen helt 30 dagar efter att tatueringen är gjord. Ta alltid med keps/solhatt vår och sommartid för att skydda brynen från solen.
– Använd minst solfaktor 50 på det pigmenterade området under sommarhalvåret och under solsemestern. Under de 6 första månaderna är detta extremt viktigt, men även därefter bör man använda det då sol bleker pigmenten.
– Undvik medicin som innehåller aspirin 2 dagar efter behandlingen.

Du får med dig en utförlig eftervårdsblankett efter tatueringen är utförd som är extremt viktig att du följer.

Eventuella komplikationer
– Svullnad kan hålla i sig 10 minuter-1 dygn, i sällsynta fall några dagar.
– Infektion kan uppstå om du inte följer anvisningarna ovan. Det är mkt viktigt att du följer allt som står.
– Rengöringen är extremt viktig att du följer till punkt och pricka för att undvika att det bildas stora skorpor. Slarvar du med detta kan du räkna med att läkningen inte blir som förväntat.
– PILLA INTE BORT SKORPORNA – Du får med dig färgen och läkningen blir inte som förväntat.
– Mediciner kan påverka läkningen, bortfall av pigment och färgen.

OBS! 24h avbokningsregler gäller i annat fall debiteras du full summa. 

 

Microblading 3D-bryn

Posted by on mar 25, 2016 in Blogg | 0 comments

Microblading 3D-bryn

Utbildningen för kosmetisk tatuering är klar. Det kliar i fingrarna efter att få sätta igång och göra er ännu vackrare. Inom kort kommer ni att hitta detta i bokningskalendern. Väntar på klarbesked från kommunen innan jag kan sätta igång. Det ska bli så skoj!

Önskar er alla en glad påsk!

WEBBSHOP

Posted by on nov 4, 2015 in Blogg | 0 comments

Under de senaste veckorna har jag slitit och jobbat med en dröm jag har haft sedan många år tillbaka och nu är den äntligen publicerad. Jag har länge velat öppna en webbshop med inriktning på skönhet, mode och hälsa. Planerna fortskrider med vilka produkter som ska tas in till sidan, men för tillfället går det att handla gloMinerals och gloTherapeutics produkter. Succesivt kommer produkterna att utökas på sidan. Klicka på bilden för att komma till Harmony and Hell Sweden.

webshopbildunderbara

#fuckcancer

Posted by on aug 14, 2015 in Blogg | 0 comments

Gå in och ge ett bidrag till forskningen och stötta Marcus i hans kamp mot cancern #fuckcancer Fuck cancer fuckcancer barncancer fuckbarncancer barncancerfonden forskning

 

 

 

Nyhet – boka via nätet på bokadirekt.se

Posted by on jan 23, 2015 in Blogg | 0 comments

Nu kan ni boka tider till Jeanette hos bokadirekt.se

Alla behandlingar finns inne och ni kan boka t o m 28/2 2015, detta förlängs allt eftersom.

Välkomna!

Glo Minerals – varför ska man välja det framför annan mineralmakeup?

Posted by on mar 18, 2014 in Blogg | 0 comments

Glo Minerals – varför ska man välja det framför annan mineralmakeup?

Glominerals

glōminerals är världsledande inom mineralbaserade kosmetikprodukter.

”Alla drömmer om att ha en perfekt hy. Våra produkter gör drömmen till verklighet”, säger Ange Gerhart och Robin Silber-McGee, två av grundarna av glominerals.

glominerals har sitt ursprung från viljan att skapa en makeuplinje som är sund för huden samtidigt som färgerna skulle vara rika och moderiktiga. När Ange Gerhart och Robin Silber-McGee till sin förtvivlan inte kunde hitta en sådan mineralmakeupserie, bestämde de sig för att göra en själva. De ville skapa en makeup med ett sortiment av produkter som kvinnor kan dra nytta av på flera plan. En makeuplinje som både gav ett felfritt resultat och antiaging-fördelar. De använde sig av Robins 18-åriga erfarenhet av kosmetika och två års erfarenhet inom medicin, och drog stor nytta av Anges forskning och erfarenhet i aktuella metoder inom hudvård, laserbehandling och framsteg inom kamoufleringsmakeup. Tillsammans skulle de utveckla produkter som uppfyller drömmar. Efter att ett ”levande laboratorium” skapats, och efter tre års arbete av forskningsgrupper bestående av hudterapeuter och konsumenter, föddes glominerals.

glominerals har ett unikt sortiment av makeup utformat för dermatologer och deras patienter och är den första i sitt slag. Denna kompletta hudvårdande produktserie har produkter till ansikte, läppar, kinder och ögon. Den är modern, rolig och full av mineraler. glominerals avancerade produkter kombinerar antioxidanter med ingredienser av farmaceutisk renhetsgrad (vitamin A, C, E och grönt te) och mineraler, som är fulla av kraftiga och rika färgpigment. Resultatet är en kliniskt avancerad mineralmakeup som täcker, vårdar och skyddar huden.

glominerals fungerar utmärkt även för den problematiska huden såsom vid akne, rosacea, hyperpigmenteringar eller åldrad hud. I och med att den innehåller bland annat zink, C- och E-vitamin samt grönt te extrakt har den antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper samt ger ett gott solskydd med SPF 18+.

Källa Cosmedic

Makeup-bilder

Posted by on sep 14, 2013 in Blogg | 0 comments

I onsdags började jag makeuputbildningen, snart kommer ni kunder ska kunna komma in och få en konsultation för 500 kr och sedan kunna plocka ut produkter för den summan.

Nedan ser ni några bilder från när jag har övat.

underbara händer stockholm sthlm sundbyberg sweden sverige swedish girl makeup make-up smink sminkning dagsmakeup dagsmake-up dagssmink dagssminkning daymakeup daymake-up glo minerals glominerals mineralsmink mineralmakeup mineraler jeanette stork beforeandafter föreochefter före och efter before and after
På Jenny gjorde jag en dagsmakeup

underbara händer stockholm sthlm sundbyberg sweden sverige swedish girl makeup make-up smink sminkning dagsmakeup dagsmake-up dagssmink dagssminkning daymakeup daymake-up glo minerals glominerals mineralsmink mineralmakeup mineraler jeanette stork beforeandafter föreochefter före och efter before and after festmakeup festmake-up partymakeup partymake-up smokeyeyes smokey eyes sotade ögon sotadeögon
Jessica fick en festmakeup med sotade ögon